Странстващият медиум и приятели Форуми  Странстващият медиум и приятели Форуми  
 
Странстващият медиум и приятели
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
 
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си
 
Странстващият медиум и приятели Форуми » диаболо, хорър, трилър » Кървавата рокля

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Кървавата рокля « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
cefules
МнениеПуснато на: Пон Ное 02, 2009 10:14 pm    Заглавие: Кървавата рокля Отговорете с цитатРегистриран на: 09 Май 2009
Мнения: 557

Имах нова рокличка, а баба цяла сутрин ми напява, да я пазя, че пестяла цяло лято и половината пролет преди това, че да съм хубава и мама като дойдат да ме вземат, да ахнат, че да я целунат и да й кажат, че добре се грижи за мен, защото иначе нямали да й го признаят, а да я целунат не може и да посмее да си мисли.

Добра жена, приличаше на мецана, едра и на сто години. Половината й думи не разбирах, май знаеше магии и палеше печката навън с разни неща дето горяха, а не ги знам как са по речник, тя ги наричаше с някакви тукашни имена, които веднага си избих от главата.

Заключваше избата за да не съм паднела в някоя каца.

На мен пък ми беше смешно. Какво ще правя над кацата, че да падна в нея.

На пеперудка съм приличала. Гледах се в огледалото и очите ми по-големи от него ставаха, но само исках да повярвам, че приличам на пеперудка.

Сега, не искам, да вярвам.

Дълго после се лекува. Не в болници. Тя не разбра какво е болница. Сама се е борила винаги с всичко. И татко е отгледала сама и със самотата си, когато птичето й е отлетяло още младо, младо да се бори с живота се е борила сама. И къщата е поддържала сама.

Иначе много мило от твоя страна.

Знаеш ли, изкушава ме, много ме изкушава. Дори в най-силната жена се крие слабостта, онази слабост, която е толкова силна, че и по-силни мъже от теб, владетели са падали на колене.

Но нека да завърша историята. Скъпа ми е, детство ми е, краят на един период от детството, макар да бях много малка.

Все се смеех с това заключено мазе. Какво пък ще търся над кацата. Изглежда женицата е сънувала някакъв кошмар, не мога да си го обясня иначе. Знаех обаче къде крие ключа и детска му работа, влязох, а хлада като ме лъхна.

Все едно в подземие на смъртта.

Очаквах скелети да се раздвижат, стори ми се, че стените ей сега се напукват и от тях всеки миг ще се покажат деформирани крайници с огромни пръсти и нокти.

Още малко да изпискам. Крачка съм направила навътре, а не смея да мръдна. Най-малко да се обърна, защото като че ли разбирам истината за баба. Представям си я на вратата полужена – полумечка. Държи мазето си затворено, защото така е заключила и проклятието си. Сега е застанала на вратата, зъбите й отвън и ми вика:

“Казах ли ти лошо хлапе, такова! Трябваше да ме слушаш, защото сега ще те изям!”

Изписках се и се допрях точно в бурканите с лютеници. Не знам как ги е затваряла, но можеш да си представиш какво стана новата ми рокличка. Онази за която е пестяла цяло лято и пролет.

Излизам замаяна. Заключвам мазето. Бягам към стаята. Обличам набързо дънки и блузка. Какво да правя с роклята. Имам чувството, че навсякъде ще я открие.

Тогава чувам злобното квичене на огромният нерез. Колкото магаре беше, че и отгоре. Не прасе, а мутация някаква. Праисторически звяр. Пак беше блъснал капака на кочината и наддал такъв глас, че кучето се беше скрило в колибката. Това същество няма наяждане.

Тичешком отивам, хвърлям му рокличката. Ще трябва да я изяде.

Помирисва я, не я ще, после мързеливо я захапва и започва да я дъвче.

Сега вече стана каквато стана. Как да вляза да си я взема. Това чудо може да не ще роклята, но мен ще изяде.

Ще си отида на стоп, това е. Не мога да погледна баба след случилото се.

Стигнах до двора на училището. Там се заиграх.

Не съм чула писъците й. Като се стъмни, промених решението си за стопа, върнах се, почти забравила. Намирам я седнала в двора, опряна е брадвата в рамото й. Неподвижна е като статуя, нереза е мъртъв. Докосвам я страхливо, очаквам да изписка или да се разпадне на парчета.

Обръща глава към мен. Мътни са очите й. Само устните й леко трепват.

-Моето момиче. – изрича, протяга бавно ръка, пипа ми пръстите да се увери, че съм истинска. Прегърнах я, прегърна ме и тя, но нямаше нищо от силата на тази груба жена. Нещо я беше напуснало.

Представи си нереза дъвчещ цялата в червени петна рокля, а мен ме няма.

В следващите дни само мълчи. Поне да мърмори за роклята. Не ми е сърдита. Де, да беше. Нещо я беше напуснало и като че ли обзе мен. Разбирахме се с мълчание, а нашите като дойдоха не разбраха за малката беля, която имаше големи последици.

Да, тридесет години минаха оттогава, но все съм същото момиче. Онова, порасналото, което трябва да признае, защото зле умее да крие. От колко време се срещаме? Три месеца, рано или късно щеше да се чуе. А тази катастрофа само ни напомня, че е време.
Мъжки е от твоя страна, не знам дали не е наивно, но сега повече от всякога не съжалявам, че е имало нещо между нас. Знам, че това ще е края на кариерата ми. Не се правя на герой, ти се правиш, а да ти припомня, че все пак си престъпник. Такъв си, но не си откраднал колата ми...Знам, знам, че може и никой да не разбере, че съм била в нея. Слава Богу, че не се обърна автобуса и се е разминало само с уплаха. Да, всички ще разберат за нас.

Не, не е кръв, лютеница е, а и тази рокля не е толкова скъпа като онази.

Но и в двете знам, че по-добре да не крием малките бели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Странстващият медиум и приятели Форуми » диаболо, хорър, трилър » Кървавата рокля
Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 
 


DAJ Glass (1.0.7) by Dustin Baccetti. Graphic design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB. Hosted by: BizHat.com
 
     

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com