Странстващият медиум и приятели Форуми  Странстващият медиум и приятели Форуми  
 
Странстващият медиум и приятели
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
 
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си
 
Странстващият медиум и приятели Форуми » магия и реалност » Любов и есенна нега

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Любов и есенна нега « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
cefules
МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 1:00 pm    Заглавие: Любов и есенна нега Отговорете с цитатРегистриран на: 09 Май 2009
Мнения: 557

Аз не избягах никъде, тротоара започна да се разпуква. Корени избиха над процепите и извиха тирбушони във всички възможни и невъзможни посоки. Трева покри плочките, в листа се превърнаха светлините на светофара, а зелената се сви, като морно око на заспиваща праисторическа костенурка, изсъхна като плът, преди вятъра да скъса предупрежденията на жълтата и червената, сякаш от разума и да ги понесе в неизвестни ми посоки.

Мястото на аптеката се прозина, в хралупа на титанично дърво. В десетки пътеки се сцепи булеварда. Залъкатушеха като палави мисли, по склонове, подобни форми на нежни фантазии. Молът се покри в гранитна черупка, заспал приличаше на нисък хълм или сънуваше, че е нисък хълм. Ръмженето на колите, заприлича на блеене, на разпиляно стадо, без водач. Невидимите до сега емисии обвиха като вълна, откъсващите се от търбуха им, души. Носеха се пухкави и златисти, сребристи и лекомислени. Чезнеха между листата, а листата се мръщеха. Кладенчови отражения усмихваха немирни лица и смигаха в края на всяка пътека пред мен. Дяволити и момичешки, на същества по-скоро легендарни, отколкото човешки. С носове и очи, сини и зелени очи, пъстри и изглеждащи като прозрачни на есенният фон.

Мокро беше като целувка. Хладно като спомена за нея, след раздяла.

Осем пръста плъзна дъжд от лявото ми ухо към шията. Смразиха се пъпките в мен, допреди миг настръхнали в непозната възбуда. Всяка засънува свой сън, размеси ги между спомените ми, разпиляха се сред шаренията наоколо.

В заспали мечоци бавно се превръщаха гарираните возила пред входа на блока ми. Него го нямаше, виждаше се само прозрачната му проекция, част от стъпалата, стремежите на съседите ми, пръснати в клони на гора. Пръскаха се из небесата, забиваха се в капките. Блещукаха като звънци, разтворили безкрайно усти, за да издадат най-острия звън, а той се виждаше режещ между милион отражения, но не се чуваше.

Сивота се стичаше между гънките на прогизналите кори, наметнати с които бяха зъзнещи нимфи. Свили разточителния си сексапил, във форма подобие на бобово зърно. Златистата им мъх, блещукаше като светлина, пропита в капки.

Аз не избягах никъде. Не направих и крачка, времето ме погълна. Стори ми се, че стана бързо, но просто бях блъснат силно от инерцията на лятото. Пробуди ме есента, зад пределите на познатото.

В пазвата си, където подредената ми мисъл губеше власт, където емоцията беше истинска, а душата съблякла мисъл.

Миг отдаден на тръпката – изживял цял един живот, в друг свят.

Аз не избягах никъде, но трябваше да се върна, преди да съм избягал завинаги.

Тръгнах обратно, надолу по склоновете. Не знаех пътеките, изгубил се бях, но между хилядите възможни посоки, всяка от която би свършила с гибел в прекрасното, в единствено живата ме водеше любовта. И бих се изгубил, ако я нямаше.

Не се пробудих, а стигнах в храма й.

Кашонът в който изглеждаше, че дремя и в който живеех напоследък беше прогизнал. Чувах я, още я чувах, скимтеше. Кученцето ми, рошаво едно, слабичко, никакво. Лапичката му беше нахапана. Дълго търсих из скъсаните джобове на балтона си, накрая скъсах малко от ушанката и му привързах раната.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Странстващият медиум и приятели Форуми » магия и реалност » Любов и есенна нега
Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 
 


DAJ Glass (1.0.7) by Dustin Baccetti. Graphic design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB. Hosted by: BizHat.com
 
     

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com