Странстващият медиум и приятели Форуми  Странстващият медиум и приятели Форуми  
 
Странстващият медиум и приятели
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
 
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си
 
Странстващият медиум и приятели Форуми » научна  » Престъпно невинен

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Престъпно невинен « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
cefules
МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:46 pm    Заглавие: Престъпно невинен Отговорете с цитатРегистриран на: 09 Май 2009
Мнения: 557

Преди има - няма половин век, военната служба е била задължителна за всеки младеж навършил осемнадесет. Днес на тази възраст е задължителен затвора. Срокът и за военната служба е бил две години, днес и превантивното понесеното наказание за потенциално престъпление. Целта е, разбира се, да се намали престъпността, въпреки, че някои критици на задължителното превантивно отнемане на свобода, изразяват аргументи, че това е поощрявало и там се попадало на хора, които те правят човек, т.е. престъпник. Това е перфраза на една архаична и много неуместна за времето ни поговорка. Твърдят още, че след като един мъж понесе наказанието си, чувства, че е справедливо да извърши нещо с което да го оправдае. И без друго, ако престъплението му не надвишава по сериозност, наказанието което е понесъл, наказанието което би му било наложено за престъплението отпада. При по-голямо се приспадат тези години. Това разбира се, би стимулирало престъпността, но критиците, премълчават другата част на закона, че който все пак не е уличен в престъпление в следващите двадесет и пет години, може да осъди държавата. И държавата ще му плати обезщетение от осем цифри, което не мисля, че пренебрежение към страданието и унижението, което един млад мъж понася зад решетките. Още повече, че там калява воля, става социален, обучава се в търпимост към останалите, губи онази своенравна индивидуалност типична за млади принцеси и не понесли задължителната присъда мъже, но преди всичко желанието да не извършиш по-късно престъпление, за да спечелиш парите е стимул срещу престъпните ти намерения. Осем цифрена сума не е никак малък мотив за едната му честност. Имай предвид, че комшийте ти ще те следят, колегите също: никой не желае той да плаща данъци, а ти да забогатееш от тях, още повече, че е сигурен, че и ти го следиш и ти не искаш да плащаш данъци от които той да забогатее. Следят те и данъчните, дали няма да решиш, в несъгласието да бъде възнаграден някой, който не е уличен в престъпление, което би трябвало да е извършил, да извършиш ти, като ги укриеш. Полицията: разбира се, това е работата им, но я вършат много усърдно, защото хората са недоволни когато в крайна сметка плащат данъци, за да печели някой от тях, само защото друг не си е свършил работата и наричат с обидни имена полицаите, а полицаите са като всички останали и също плащат данъци и също не искат само защото не са си свършили добре работата, някой да им бръкне в джоба. Същият е мотива и на съдии, прокурори, че дори понякога и на адвокатите, въпреки, че последните по лесно обясними причини, не би трябвало да имат нещо против клиента им да спечели.
Спорове върху ефикастността на превантивното наказание, разбира се, ще има, но безспорно е едно: статистиката.
От въвеждането му: има повече престъпници, но по-малко престъпност. Казват, че сега престъпността се е организирала и сама контролира себе си, което разбира се, може да е вярно, но в което не намирам нищо лошо. Става въпрос, за една държава в сянка. Баланса на тази която си я има. Допълнение на законите й: контрол над прилагането им, а и на неизбежното им избягване.
Ако един отчаян мъж, какъвто бях малко след излизането си от затвора реши да сложи чорап на главата и да влезе с пушка в казиното, за да може да купи учебници на сина си, ще се замисли, много ще се замисли, дали няколко учебника струват осемцифрена необлагаема с данъци сума.
Ако един отчаян мъж, реши да цапне с лопатата по главата тъща си, две години по-късно след като се е отказал от обира, ще се замисли, заслужава ли си, след като заради чистото досие, сина му расте необразован полуидиот.
Ако един кротък, но вече обнадежден мъж бъде цапнат по едната буза, от един от идиотите в компанията на сина му, най-вероятно ще обърне и другата, както направих, макар, че можех да смачкам главата на дрогирания хлапак, но защо да пропилявам целта на живота си.
Плакал съм от глад, а пред мен се е търкаляло пълно с банкноти старинно портмоне. Занасял съм го в участъка и са ме подлагали на кръстосан разпит, само защото съм изглеждал прекалено честен да не съм измамник. Едва не признах престъпления, които не съм направил само за да ме пуснат, но издържах.
Всичко издържах, но сега ще разполагам с осем цифрена сума. Ето съдът става и ще произнесе становището си:
-Прегледахме цялото досие на подсъдимият. След четиричасово обсъждане, съдебният състав взе становище: подсъдимият е невинен...Престъпно невинен! Следва да получи обезщетението си от осем цифрена сума, за наложеното несправедливо наказание.
Ръкопляскане, прегръдки с адвоката, после чрез него се свързах с необходимите ми хора, чрез него намерих и останалите. С осемцифрената сума, можех да направя много неща. Пратих едно момче да удари и по двете бузи идиота, дето ме беше пляснал по едната. Друго отиде и разби колите на полицаите, които ме разпитваха тогава. Най-атрактивно беше отмъщението към тъща ми. Вместо да я цапка с лопата в главата, каквото желание имах в началото, решихме да й даде лопатата, да го цапне тя, че да я вкарат за две години в затвора и да види колко хубаво е, ако не ти се плаща за това.
Какво още имах да правя?
Много мъдър закон!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Странстващият медиум и приятели Форуми » научна  » Престъпно невинен
Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 
 


DAJ Glass (1.0.7) by Dustin Baccetti. Graphic design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB. Hosted by: BizHat.com
 
     

Free Web Hosting | File Hosting | Photo Gallery | Matrimonial


Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com